V súdnom procese s Mikulášom Č. a spol. vypovedajú znalci

28.06.2006 Prešov

Prešov 28. júna (TASR) - Výpovede piatich znalcov z rôznych odborov tvoria program dnešného hlavného pojednávania s údajným bossom podsvetia Mikulášom Č. a ď...
Prešov 28. júna (TASR) - Výpovede piatich znalcov z rôznych odborov tvoria program dnešného hlavného pojednávania s údajným bossom podsvetia Mikulášom Č. a ďalšími obžalovanými pred senátom Okresného súdu (OS) v Prešove. Ide o trinásty deň procesu.

Prvýkrát od jeho začatia 16. mája sa koná bez prítomnosti hlavného obžalovaného. Ten požiadal na pojednávaní v utorok 27. júna o uvoľnenie z účasti v súdnej sieni bez udania dôvodu. Podobne prvýkrát chýba v sieni aj poškodený svedok Jozef Holub. Ten mal byť obeťou vražedného útoku večer 1. októbra 1997 vo svojom byte v Košiciach. Zahynul však pri ňom Peter Klešč. Obžaloba kladie práve Mikulášovi Č. a jeho spoločníkom za vinu zorganizovanie a spáchanie vraždy a pokusu vraždy a ďalších trestných činov.
Vzhľadom na to, že na štvrtok 29. júna navrhnutý výsluch korunného svedka proti Mikulášovi Č. Alexandra H. nebude, pretože svedok sa ospravedlnil pre zdravotné komplikácie, očakáva sa, že predsedníčka senátu odročí pojednávanie na neskorší termín.
 

Vyberte región

mark